ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ

Για όλες τις παραγγελίες

Γιατί τα παιδιά λατρεύουν τη θάλασσα; 

Γιατί τα παιδιά λατρεύουν τη θάλασσα; Τί είναι αυτό που τους κάνει να χαίρονται τόσο όταν τους ανακοινώνετε ότι θα πάτε για μπανάκι;

Η θάλασσα αποτελεί το καλύτερο μέρος για τα παιδιά και τώρα που τα σχολεία οδεύουν ολοταχώς προς το κλείσιμο, όλα τα παιδιά έχουν όρεξη για διασκέδαση και χαλάρωση. Τα δύο αυτά τα προσφέρει απλόχερα η παραλία, αλλά εμείς σήμερα θα σας δώσουμε λόγους για τους οποίους τα μικρά σας χοροπηδάνε από τη χαρά τους με την ιδέα να περάσουν χρόνο δίπλα στο κύμα. Αυτό όμως που θα αποδειχτεί σε αυτό το άρθρο είναι ότι και οι γονείς χαίρονται την παραλία όσο και τα παιδιά καθώς αποτελεί το ιδανικότερο ίσως μέρος που θα χαλαρώσουν, θα παίξουν, θα κολυμπήσουν, θα χορέψουν, θα φάνε και θα γελάσουν ανέμελοι. 

Πάμε όμως να δούμε γιατί τα παιδιά λατρεύουν τη θάλασσα. 

#1 Ολοκάθαρος αέρας 

Ο αέρας της θάλασσας είναι αναζωογονητικός και προσφέρει λόγω των μεταλλικών στοιχείων που περιέχει (γεγονός ανάμιξής  του με το υγρό στοιχείο) οφέλη στα παιδιά. Αν τα παιδιά ζουν σε πόλεις στις οποίες δεν έχουν το προνόμιο να αναπνέουν καθαρό αέρα, η θάλασσα το προσφέρει αυτό και μάλιστα είναι άκρως ευχάριστο γι΄αυτά. Το αεράκι τους δίνει ενέργεια και ευεξία και τους κάνει καλό σε συνδυασμό πάντα με το ιωδιούχο θαλασσινό νερό. 

#2 Μπορούν να είναι δραστήρια όλη την ημέρα 

Σκεφτείτε μια μέρα με το μικρό σας στην παραλία. Πραγματικά δεν ησυχάζει λεπτό και απολαμβάνει κάθε στιγμή. Για ένα παιδί που είναι κλεισμένο σε ένα διαμέρισμα αυτό αποτελεί θείο δώρο και θα το διαπιστώσετε με το πόσο θα θέλει να παίξει και να χαρεί μέχρι τελικής πτώσεως, με όλα αυτά που του προσφέρει η θάλασσα και η παραλία. Αν θέλετε το παιδί να δραστηριοποιηθεί, κουβαδάκια, φτυαράκια και παραλία λοιπόν. 

#3 Απαλλάσσονται από κανόνες 

Στη θάλασσα τα παιδιά φορούν μόνο το μαγιό τους και ευχαριστιούνται να παίζουν και να λερώνονται χωρίς να ακολουθούν τους συμβατικούς κανόνες που ισχύουν στο σπίτι. Η λάσπη αναμειγνύεται με τα φύκια, τις πέτρες αλλά το θαλασσινό νεράκι και μια βουτιά είναι ικανή να απομακρύνει τα πάντα. 

Το παιδί νιώθει απελευθερωμένο από την προσοχή που πρέπει να δείχνει στο σπίτι και ευχαριστιέται με την καρδιά του το να γίνεται ένας μικρός εξερευνητής της παραλίας με άμμο ακόμη και στα ρουθούνια του. 

Σε ενδιαφέρει:

7 λόγοι για να κάνετε τις δουλειές του σπιτιού μαζί με το παιδί σας

#4 Όλα τα φαγητά στη θάλασσα έχουν άλλη νοστιμιά 

Σίγουρα θα παρατηρήσετε ότι το μικρό σας που σας ταλαιπωρεί για να τελειώσει το φαγητό του στο σπίτι στη θάλασσα το τρώει με μεγάλη όρεξη και προθυμία. Οι παλιοί λέγανε πως η θάλασσα ανοίγει την όρεξη και δεν είχαν καθόλου άδικο. 

Τα πάντα γίνονται πιο νόστιμα γιατί πεινάει πολύ και μπορεί να καταναλώσει πολλά φρούτα καθώς θα χαίρεται το παιχνίδι με την άμμο. Η αυξημένη δραστηριότητα, το αεράκι και το νερό ενισχύουν την όρεξή του για φαγητό αλλά και για παγωτάκι που το απολαμβάνει με τα πόδια στο κύμα. 

#5 Κολύμπι το αγαπημένο των παιδιών 

Τα παιδιά αδιαμφισβήτητα λατρεύουν το νερό, όσο περισσότερο κολυμπούν τόσο πιο πολύ διασκεδάζουν στη θάλασσα. Τα παιχνίδια και οι δραστηριότητες μαζί με ατελείωτες βουτιές στο δροσερό νεράκι, προσφέρουν στα παιδιά μια πολύτιμη λέξη, ευτυχία. 

 

 

#6 Ανακαλύπτουν νέα συναρπαστικά παιχνίδια 

Έχουν την ευκαιρία να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα παιχνίδια τους, να ξεφύγουν από τις οθόνες και να παίξουν διαφορετικά στην θάλασσα. Αν τους παροτρύνετε να δοκιμάσουν π.χ. να γεμίζουν μπουκάλια με νερό με τη βοήθεια ενός πλαστικού ποτηριού, αυτό θα τους αρέσει πολύ αλλά θα τους καλλιεργήσει και δεξιότητες όπως η υπομονή και η ευστοχία. 

Στη θάλασσα ακόμη και το να βρουν ένα κοχύλι μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για παιχνίδι. 

Διάβασε κι αυτό:Τι θα φορέσουν τα παιδιά φέτος στην παραλία

#6 Απολαμβάνουν τη μαμά και το μπαμπά 

Σκεφτείτε πως με τη ζωή που όλοι μας κάνουμε και περιέχει πολλές δραστηριότητες και υποχρεώσεις, κάποιες φορές δεν μας επιτρέπεται να περάσουμε όσο χρόνο θα θέλαμε με τα παιδιά μας. Στη θάλασσα το έχουμε αυτό και τα παιδιά ειλικρινά το χαίρονται σαν το καλύτερο δώρο που τους έχει δοθεί. Ας μη ξεχνάμε πως διψάνε για να να περάσουν στιγμές με τους γονείς, να παίξουν και να διασκεδάσουν μαζί τους. 

#7 Μπορεί να αποκτήσει κοινωνικές δεξιότητες 

Η θάλασσα φέρνει σε επικοινωνία τα παιδιά και γενικότερα τους ανθρώπους, καθώς είναι χαλαροί και έτοιμοι να ανταλλάξουν κουβέντες με άλλους ανθρώπους. Τα παιδιά κάνουν εύκολα φίλους στη θάλασσα και αυτό το αποδεικνύουμε εύκολα. Σκεφτείτε να ξεκινήσει το μικρό να σκάβει απλά ένα μεγάλο λάκκο στην άμμο. Όλα τα παιδιά που έχουν οπτική επαφή μαζί τους θα πλησιάσουν και μάλιστα θα ζητήσουν να συμμετέχουν στην προσπάθεια εύρεσης νερού κάτω από την άμμο. 

Ή αν αρχίσετε ένα κάστρο στην άμμο, τότε είναι βέβαιο πως θα θέλουν όλα να συμμετέχουν στην κατασκευή του και μάλιστα αν κάποιο αναλάβει να παίξει το ρόλο του εργολάβου, θα υπάρξει καταμερισμός εργασιών και συνεργασία με σκοπό την αποπεράτωσή του. Τι καλύτερο για τα παιδιά να μάθουν να επικοινωνούν και να συνεργάζονται παίζοντας και διασκεδάζοντας; 

# Τα κύματα είναι ευκαιρία για παιχνίδι στη θάλασσα 

Είναι απολαυστικό για τα παιδιά να παίζουν με τα κύματα στη θάλασσα και να προσπαθούν να τα δαμάσουν. 

Βέβαια πάντα πρέπει να υπάρχει η απαραίτητη επίβλεψη και τα μέτρα προστασίας από πλευράς των γονιών. 

Αν όμως τα πιτσιρίκια σας δούνε κύματα στη θάλασσα σίγουρα θα ανυπομονούν να τρέξουν προς αυτά για να ξεκινήσει η διασκέδαση. 

Η παραλία είναι πραγματικά το πιο απολαυστικό και τέλειο μέρος για να προσφέρει ώρες χαλάρωσης και όμορφων στιγμών στα παιδιά. Ενώ οι γονείς μπορούν να χαλαρώνουν και να ηρεμούν παρέα με τα πιο γλυκά πλάσματα του κόσμου. 

Μη χάνετε καμιά ευκαιρία για παιχνίδι στη θάλασσα φέτος  το καλοκαίρι. Θα σας γεμίσει με ξεκούραση, ενέργεια και όμορφες αναμνήσεις. 

Καλές βουτιές!

Επισκεφτείτε το facebook & instagram του Youngsters.

Σπύρου Σπυρίδη 32, Βόλος
Τηλέφωνο: 2421307224
Email: info@youngsters.gr

 

 

 

Related posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To top Μετάβαση στο περιεχόμενο